L-Ink Technologies

Transferul DTF explicat: de la concept la produsul final

Poate ți-ai dorit până acum să îți personalizezi un tricou, un hanorac sau poate un ghiozdan. Ori, poate, să îți creezi propria firmă de imprimări. Și, dacă acest domeniu ți se pare prea complicat, în articolul de astăzi vom discuta despre cum se poate realiza un transfer DTF încă de la început.

Așadar, citește în continuare și descoperă cum să transformi imaginea pe care ți-o dorești imprimată la o calitate mai bună, dar și care sunt pașii pentru ca tu să ajungi la rezultatul dorit.

Pasul 1: Alege-ți imaginea sau designul dorit

Primul pas, înainte de a realiza un transfer DTF, este alegerea atentă a imaginii sau designului pe care dorești să-l printezi. Așadar, este important ca acesta să aibă o rezoluție bună, pentru a fi sigur că rezultatul final va fi cât mai precis.

Dacă nu ești sigur cum să faci asta, nu-ți face griji. Am pregătit un videoclip scurt în care îți aratăm, pas cu pas, cum să îmbunătățești calitatea unei imagini, astfel încât să obții cele mai bune rezultate de imprimare.

 

Pasul 2: Ne ocupăm de pregătirea utilajului DTF

După ce ne trimiți designul pe care îl vei imprimat, noi ne ocupăm de restul. Vom transfera designul pe folia PET specială, folosindu-ne de utilajul DTF. Pentru a putea să folosim acest utilaj, trebuie să-l pregătim cu materialele necesare: folie și pudră adezivă DTF. Astfel, ne asigurăm că designul final va fi unul de succes.

Pasul 3: Poziționează corect materialul textil

Odată ce primești foliile imprimate, următorul pas este să faci transferul designului pe materialul textil. Începe prin a așeza textilul pe un suport special sau pe o suprafață plană. Este important să te asiguri că materialul e întins bine și să nu aibă linii sau cute care ar putea să afecteze rezultatul final. După ce ai făcut și acest pas, este timpul pentru cea mai interesantă parte: transferul propriu-zis al designului.

Pasul 4: Aplică folia pe materialul textil

Așadar, am ajuns și la partea pe care o așteptai, probabil, încă de la începutul articolului. După ce ai așezat materialul textil pe suportul special, urmează să așezi folia în locul în care vrei să fie designul tău. Aici îți poate fi de folos un set de aliniere.

Cu ajutorul lui, vei putea poziționa folia exact cum trebuie, asigurându-te că nu e strâmbă. Acest pas e important pentru ca designul să iasă drept și să arate perfect, la final.

Pasul 5: Presează designul pe materialul textil

După ce te-ai asigurat că atât folia de imprimare, cât și materialul textil sunt la locul lor, este timpul să faci transferul propriu-zis.

Pentru acest pas, poți utiliza fie o presă termică (potrivită pentru proiecte mai mari sau complexe), fie un fier de călcat sau un Cricut (ambele vor fi potrivite atunci când vorbim de utilizare casnică).

Pasul 6: Bucură-te de propriul textil imprimat

Odată ce ai presat designul pe materialul textil, lasă-l să se răcească 10-15 secunde, apoi îndepărtează folia rămasă. Acum, te poți bucura de propriul produs personalizat, creat de tine.

Și indiferent de tipul de textil pe care l-ai ales, e bine să știi că transferurile DTF pot fi aplicate pe aproape orice fel de suprafață, rezultatele fiind mereu clare și precise.

Acum că ai aflat care sunt poți pașii pentru a realiza un transfer DTF corect, este timpul ca și tu să începi proiectele de personalizare.

Alege-ți designul, decide pe ce materiale textile vrei să printezi, iar noi ne vom ocupa de restul. Intră în magazinul online L-ink Technologies și haide să transformăm ideile tale în realitate.

Alte articole

Vrei să evoluezi în industria imprimării?

Abonează-te la newsletter-ul L-ink. Află cum să optimizezi costurile, să adopți tehnologii sustenabile, să atragi clienți, să extinzi serviciile și să aplici strategii eficiente de marketing digital.

La abonare primești eBook-ul Gratuit: „5 Pași pentru a-ți crește afacerea de imprimare”.